Vänsterpartiet Östergötland

Våra representanter

Linda Snecker

Riksdagsledamot

Jag blev feminist innan jag blev vänster, för att jag pallade i skolan inte med att killarna tog mycket mer plats och utrymme än tjejerna. Och det har genomsyrat resten av mitt liv.Vänsterpartiet var ett självklart val för vi är partiet med bäst feministisk politik. Det pirrar fortfarande i mitt feministiska hjärta när jag tar tåget till riksdagen varje vecka för att arbeta för jämställdhet, det är så häftigt!Jag är politiskt aktiv för att jag tror att det går att göra skillnad och för att mina barn ska få en mer jämlik framtid där rättvisa går före skattesänkningar för de rikaste.
 • TV-serie: Masterchef Australia
 • Hjärtefråga: Att krossa patriarkatet
Linda Snecker

Emil Broberg

Gruppledare Region Östergötland

Jag är inte nöjd med hur världen ser ut. Jag hatar verkligen de orättvisor som så starkt präglar vårt samhälle. Men insikten att detta går att förändra, om vi hjälps åt, är det som alltid har varit det som driver mitt engagemang.

För jag är så övertygad om att vi kan göra vårt samhälle till en plats där alla får plats och där alla kan känna sig behövda. Där vi tar hand om varandra, där samarbete går före egoism. Det är inte en fager dröm utan en möjlig verklighet, om vi bara vill.

 • TV-serie: Mad Men
 • Hjärtefråga: Stoppa rasismen

Peter Butros

Distriktsordförande

Mina föräldrar saknade allt när de kom till Sverige på 80-talet. Men de kom ändå till ett land där jämlikheten och rättvisan var stark. Här har de arbetat sen dess och vi barn fick växa upp i en skola där eleverna var i fokus. Idag är jag också utbildad civilingenjör.

Jag är engagerad i Vänsterpartiet för att jag sett hur Sverige blivit allt mer ojämlikt. Barn till fattiga föräldrar slås ut idag redan i skolan. Det måste vi ändra på. Alla barn borde få samma förutsättningar som jag en gång fick. Bara så kan vi bygga ett samhälle för alla – inte bara för de rikaste.

 • TV-serie: Broen
 • Hjärtefråga: Skola och utbildning
Peter Butros
Jessica Eek

Jessica Eek

Jag arbetar som sjuksköterska. Varje dag befinner jag mig i verkligheten, mitt i den Östgötska sjukvården. Därför ser jag att villkoren för personalen måste förbättras för att vi ska få en sjukvård som fungerar för alla. Till att börja med måste arbetstiderna kortas.

 • TV-serie: Sons of anarchy
 • Hjärtefråga: Sjukvård
Malin Östh

Malin Östh

Min ingång i politiken är det gemensamma samhällsbygget, att stå upp för och värna en stark gemensam välfärd. Att hålla emot mot nedskärningar, försämringar och marknadsstyrning. En stark välfärd som går att lita på skapar trygghet, utjämnar orättvisor och minskar klyftor.

 • TV-serie: The Walking dead
 • Hjärtefråga: Sjukvård
Ricardo Olivares

Ricardo Olivares

Jag brinner för att befria sjukvården från vinstjakten. Frågan om jämlikhet genomsyrar allt för mig. Under den senaste mandatperioden har den politiska majoriteten drivit regionens sjukvård i botten. Vi måste sätta stopp för det!
 • TV-serie: The Handmaid's Tale
 • Hjärtefråga: Äldreomsorg