Vänsterpartiet Östergötland

Minutscheman är omänskliga
Happy smiling patient showing thumbs up together with his doctor.

Minutscheman är omänskliga

Vi har ett viktigt och på många sätt avgörande val framför oss. Ingen verkar vara oberörd och många samtal och frågor blir det kring bland annat 6 timmars arbetstid, jämställdhets- och rättvisefrågor, feminism, miljö och så vidare, med andra ord frågor och synpunkter angående partiets politik.

Igår fick jag en fråga av lite annorlunda karaktär, ingen fråga som Vänsterpartiet tidigare tydligt tagit ställning till, vad jag vet. Vad tycker Vänsterpartiet om minutscheman inom vården?

Jag vill gärna erkänna att jag hade missat att Kommunal driver en kampanj om det just nu. På Kommunals hemsida står att läsa,

”15 minuter för att väcka, duscha och klä på en sjuk gammal person. Uppdraget omfattar även toalettbesök, medicinering och frukost. Men om brukaren vill ha hjälp med något som minutschemat inte omfattar? Ja, då spricker schemat. Och just därför hör inte tidtagarur hemma i välfärden.” , se https://delta.kommunal.se/kampanj/stoppa-minutscheman-i-hemtjansten/.

Jag tog sjuksköterska-examen i Tyskland 1977 och har jobbat inom vård och omsorg i många år.  Minutscheman är enligt mig ovärdiga för alla inblandade! Att ackord ens får förekomma inom vård och omsorg år 2018 är hårresande och förfärligt! Jag kommer att göra allt jag kan för att avskaffa dessa scheman. Det måste finnas mänskligare sätt att leva och vårda.

Irene Garperian, ordförande Vänsterpartiet Boxholm

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post